Powered By Blogger

miércoles, 10 de diciembre de 2014

Reflexiones sobre estar solo (Sawabona)

Hauríeu de veure aquest video.


Spa infantil

Aquí podreu veure aquest tipus d'activitat

Hi ha molt a dir y debatir amb això...vosaltres què penseu?

100 jocs!

En aquesta pàgina podreu veure la quantitat de jocs que hi ha per a diferents edats.

http://www.xtec.cat/~jroca222/100gimkanes.pdf

Guía del juguete

Aquí podreu veure la pàgina web

És una guía basada en estudis amb nens i famílies.
En aquesta pàgina web l'infant hi pot interactuar y fer la carta als reis de manera divertida.

Som pares

http://www.sompares.com/

És un centre psicológic i maternal on et podràn resoldre tots els dubtes quan ja tens fills, especialitzat en diverses activitats.

Las mujeres de verdad tienen curvas



Ana tiene 18 años y le espera un futuro brillante. Está a punto de acabar los estudios de secundaria. Ha conocido a un chico al que le gusta tal como es. Ana es la primera de su familia que puede atreverse a soñar con ir a la Universidad, pero su educación modesta en un barrio del Este de Los Ángeles y la lealtad que siente por su familia la retienen. Carmen, su madre, tiene buenas intenciones, pero subestima el carácter de Ana y sus ganas de cambiar de vida. Carmen, una mujer muy tradicional que ha tenido una vida dura, ya no espera que Estela, la hermana mayor de Ana, se case. Ahora pone todas sus esperanzas en Ana para que ésta le dé los nietos que ella cree merecer.
El trabajo se amontona en el taller de costura donde trabaja Estela. Ana, muy a su pesar, les echa una mano para terminar un pedido de vestidos. Ana se indigna ante el trabajo que requieren esos vestidos tan elegantes que llevarán unas mujeres cuya vida es muy diferente a la suya, vestidos en los que nunca cabrá. Durante las largas horas en el taller pasando calor, Ana empieza a darse cuenta de cuánto trabaja su hermana y del talento que tiene. Ana enseña a sus compañeras de taller a querer a sus cuerpos opulentos y a apreciar todo lo que les hace diferentes. Durante este proceso, descubre que nunca entenderá a su madre ni su madre a ella. Cuando acaban el último vestido, para Ana el trabajo ha terminado y ya puede ir en busca de su futuro.





 

Babies


Náufrago


El milagro de Ana Sullivan


Tracta de la vida de Helen, una nena sorda i muda, la qual tracten com un animal.
Per posar remei a aquesta conducta, contracten a Ana Sullivan, una institutriu que li ensenyi a poder comunicar-se amb el altres.


 

Maria Montessori



Aquesta pel·lícula va sobre la vida i obra de Maria Montessori, és una espècie de documental de com va ser la seva vida desde que va entrara a la universitat fins que el seu mètode es va extendre per tot arreu.









ABC




Es fan tres grups A,B,C. I anem donant indicacions del que ha de fer cada membre del grup. Per exemple, una persona de cada grup ha de tocar la finestra, aleshores direm "touch the window".


 
 
Objectius:

          - Saber reconèixer objectes, colors i números
         - Treballar la motricitat gruixuda
          - Aprendre a relacionar-se amb els altres
         -  Desenvolupar el llenguatge quotidià
          - Orientar-se en l’espai

Material: objectes de la classe

Variants:

         -  Realitzar-lo en català

          - Dibuixar animals (treballar motricitat fina)

      -Treballar els sentits

Anem amb moto



L'organitzador ha de seure a terra i els nens es van posant darrere, com si fossin en una enorme moto. El pilot va donant indicacions en veu alta, com ara "a la dreta, a l'esquerre.." i la moto ha de fer el que diu.

Objectius:

          - Incrementar la socialització
          - Desenvolupar la psicomotricitat
         -  Coordinar els moviments del cos
          - Seguir les directrius del professor
          - Ajudar a desenvolupar la lateralització

Material: no cal

Variants:

          - Reproduir un circuit

          - Fer-lo amb anglès

       -Simular un cotxe o moto

L'armari amb rodes

 
 
Consisteix en escollir una sèrie de peces de roba  segons l'edat, l'estació de l'any en que ens trobem i el què volem treballar i fem dos equips.
Al primer de la fila de cada equip li donem les peces de roba i s'ha de vestir i desvestir tot sol, fins arribar al final de la fila, el grup que acabi abans guanyarà.
No es podrà passar la roba fins que no s'hagi tret tota la roba, una vegada treta tota, ja la podrà passar al següent company.

Objectius:
          - Fer interactuar uns amb altres
          - Aprendre a vestir-nos i desvestir-nos
          - Aprendre les parts del cos
          - Treballar en equip
          - Treballar la coordinació mà-ull

Material: diferents peces de roba

Variants: Vestir a l’altre
 
 
 

El joc de les figures


Aquest joc consisteix en fer grups de 4 persones y fer una figura amb el cós tots junts.

Una vegada feta la figura, s'ensenyarà als companys i ells l'hauràn d'endivinar.




Túnel de rentatge


És un joc amb el qual es fonamenta la sociabilització, ja que, consisteix en simular un túnel de rentatge de cotxes amb els nens.

Es posarán en parelles de manera que estarán un davant de l'altre, es mirarán, i cada parella fará una cosa diferent... Uns serán el sabó, altres l'aigua, altres secaràn el cotxe... de manera que tots es tocaràn i s'haniràn canviant a mesura que el cotxe ja queda net, els que estàven els últims serán ara cotxes.

La màquina d'escriure


Aquest joc consisteix en posar-se tots en fila india, i posar els dits a les espatlles del company del davant.

Es posa la cançó de la màquina d'escriure i tots han d'anar al ritme de la música amb els dits. A més hi ha una série de "clincs" amb els que els participants hauràn de fer com si passessin de línea.

Amb aquest joc l'educador o educadora podrá saber si el nen o nena pateix algún trastorn.


 

La mosca


La mosca consisteix en anar afluixant o pujant el tó de veu amb una vocal.

L'educador o educadora farà servir aquest joc per relaxar els infants.
Utilitzará un objecte petit que fará de mosca, quan la mosca es molt baixa el tó de veu dels nens i nenes será molt fluix, en canvi quan la mosca estigui molt alta el tó de veu será molt fort, fins cridar.
El tó de veu anirà canviant segons voli la mosca.



El joc de les cadires



Aquest joc consisteix en donar voltes al voltant de unes cadires, les quals han d'estar en rotllana i sempre ha d'haver una menys que persones juguin.

Es juga posant música, mentre sona la música tots van girant, però, quan la música para de sonar, tots han d'intentar seure en una cadira. Qui es queda sense cadira s'ha d'asseure a la faldilla d'algú. Quan tothom es queda sense cadira i només hi ha un assegut, tots es posen un sobre l'altre i s'acaba el joc.

 

La bomba



A la bomba es juga de manera que tots están asseguts al terra o la cadira, mentre es pasen una pilota, hi haurà una persona que fassi tota l'estona  "tic-tac", mentre que els que són asseguts en rotllana es van passant la pilota.

Quan el que està d'empeus diu "boom" es que la bomba ha explotat y a qui li hagi explotat li tocarà posars-se al costat de la persona que feia de bomba i fer els dos un altre cop el mateix fins que torni a explotar i ja no quedi ningú més.




Piaget







 PIAGET(s.XX): Va ser l'autor que parlava sobre la Teoria de l'evolució.
Aquesta etapa ens explica les diferents etapes evolutives que el nen o la nena pateix.

Com podem veure en aquest quadre, observem que depenent de l'edat de l'infant juga a jocs diferents.


 
EDAT

ESTADI DE DESENVOLUPAMENT
 
TIPUS DE JOC
 0-2 anys
Sensoriomotriu
Funcional / construcció
2-6 anys
Preoperacional
Simbòlic / construcció
6-12 anys
Operacional concret
Reglat / construcció
+ 12 anys
Operacional formal
Reglat / construcció

Francesco tonucci



Francesco Tonucci , també conegut pel pseudònimo "Frato", es un pensador, psicopedagog i dibuixant italià. És autor de numerosos llibres sobre el paper dels nens en l'ecosistema urbà i d'articles en revistes italianes y extrangeres. Realitzà estudis de pedagogía.


El llibre sobre "La ciudad de los niños" és un experiment que realitzà Tonucci en la ciutat de Fano. Aquest llibre pretèn criticar  la forma en el que les ciutats estàn estructurades; per lo tant aconseja que les ciutats estiguin estructurades y creades pensant en els nens, en certa mesura  "protegits" per la resta de la població.

Tonucci es basa en que l'escola ha de tenir en compte les experiències viscudes dels alumnes en la seva vida cotidiana y utilizar-lo a classe.

Estudia la societat y la crítica amb uns dibuixos que el caracteritzen; busca solucions y les proposa; amb les que intenta fer raonar sobre elles.

Alguns exemples:


















Frases de Frato:


 "La escuela asume el papel de entidad educativa por antonomasia, amplía su duración y multiplica objetivos y actuaciones. Las familias piden a la escuela que dé más y que compense las deficiencias :familiares y sociales. La escuela se convierte es un lugar de sociabilización, de recuperación, de terapia..

" La escuela disfruta de la diversidad. Los puntos de vista distintos constituyen el motor indispensable de la acción educativa: ponen de manifiesto contrastes o contradicciones, solicitan comparaciones :progresivas y profundizaciones posteriores".

Hay un conflicto que los niños notan: Los adultos los quieren mucho, pero los escuchan nada.

Quadre de Bruegel










Aquest cuadre va ser pintat per Bruegel on es mostren els 86 jocs que tothom ha pogut jugar alguna vegada a la vida, ja que són molt tradicionals.


Aquest enllaç aporta molta informació sobre els diferents jocs que es mostren en el quadre.